09 feb. 2012
🇦🇳
vanuit Nederlandse Antillen
Hoi iedereen!
De reis van 10 uur afgelopen maandag ging prima. We hadden slechts een halfuurtje vertraging en konden tijdens de vlucht allerhande recente films en series kijken.
Eenmaal aangekomen maakte we gelijk kennis met het Caribische ritme, alles op z'n tijd. Eerst een half uur in de rij voor de paspoorten, dan je bagage ophalen (die was tegen die tijd reeds gearriveerd) en daarna bijna een uur in de rij om onze bagage te laten scannen. Eenmaal buiten stapte we direct de Curaçaose hitte in, een muur van vochtige warmte en dat om 8 uur 's avonds! (het is hier 5 uur vroeger dan in NL). Even snel guldens(!!) gepint en in een volgepropt minibusje met locals richting Willemstad. Na enige omzwervingen en met hulp van aardige Antillianen, waaronder 2 "dames" en hun pooier dan toch het hotel gevonden. Erg aardige mensen hier en prima hotel met keukentje en airco, fijn! Tas uitgepakt en ons toch nog maar de stad ingesleept voor iets te eten, ook om te voorkomen dat we al om 21 uur zouden gaan slapen en extra last zouden hebben van de jetlag (voor ons was het namelijk 2 uur in de ochtend).
De dagen daarna Willemstad verkend, klein maar kleurrrijk. Ook naar Mambo beach geweest en heerlijk op het witte zand gelegen in de schaduw van de palmen.
Curaçao is erg mooi, erg Nederlands en erg warm! Prima plek om rustig bij te komen van de jetlag en te wennen aan de hitte. Alleen eerste 2 dagen de behoefte gehad om om 20 uur ons nest in te kruipen, maar daar zijn we nu vanaf. Het uitslaap gevoel om half negen in de ochtend hebben er nog wel weten te behouden!
Ze hebben hier in Willemstad ook de "zwaaibrug", dat is een brug die in z'n geheel openzwaait als er een boot komt. Dus niet omhoog, maar echt opzij, langs de kade dus! Heel spectaculair om te zien. In de tussentijd gaan er pondjes heen en weer tussen de beide stadsdelen. Het eten is hier lekker, maar wederom vrij Hollands met de nadruk op kip.
Qua foto's zullen we er later meer online zetten. We schrijven dit vanaf de iPhone van Eline, en kunnen dus enkel foto's uploaden die daarop staan.
Komen dagen zullen we nog een paar excursies doen en dan vertrekken we maandag naar San José (costa rica) waar het dan echt gaat beginnen!
Martijn z'n pols houdt het redelijk, de reis was wel wat zwaar maar voor de rest gaat het prima. De hitte is natuurlijk vervelend met die brace (jeuk etc, je kan het je voorstellen).
Liefs Eline en Martijn
Ps. Jammer dat de elfstedentocht niet doorgaat!